> > Webshop > Rackserver >

OfficeServer VPS-cluster node R13

Prestandan är perfekt för krävande uppdrag eller vad sägs om: två gigabit ethernet-nätverkskort och dubbla blixtsnabba 128GB system-hårddiskar (stöd för RAID 1, diskspegling för ökad datasäkerhet) samt inte mindre än 4st SSD-diskar för lagring (stöd för RAID 5 som ger både datasäkerhet och prestanda) samt en äkta Intel i7 processor med stöd för alla de senaste virtualiseringsteknikerna från Intel.

Tänk på att du behöver ett udda antal servrar (tre eller fler) om du ska ha äkta "High Availability" med fail over och att alla tre servrarna bör ha identisk konfiguration och hårdvara. Räcker det inte med 4st 400GB SSD-diskar kan du välja mellan att utöka med ytterligare interna hårddiskar (tex 4st SATA 2 hårddiskar om 2TB med RAID 5 och ett extra kontroller-kort) eller att lägga till extern lagring, tex med något av våra disk-kabinett som kan anslutas via nätverk eller eSATA-kabel.

Vid användande av extern lagring: tänk på att inte låta flera kluster-medlems-noder spara samma data samtidigt! låt hellre varje nod i klustret göra en schemalagd säkerhetskopia på varsin plats på lagrings servern (se tex våra servrar förberedda för NAS/SAN/Storage).

Tack vare det rymliga 4U chassiet så finns det gott om plats för luftgenomströmning (virtualisering kan bli varmt!) och/eller fler interna hårddiskar. Lite beroende på vilken typ av hårddisk ni väljer att utöka med så varierar hur många diskar som går in men åtminstone totalt 12st interna diskar brukar gå in utan något som helst problem.

Standardkonfigurationen (2st systemdiskar + 4st lagringsdiskar, 16GB DDR3 RAM, Intel i7, DVD-RW) har allt ni behöver för att komma igång med virtualisering och kan köras som en självständig virtualiserings-host eller jobba i ett kluster med flera andra servrar.

Virtualiseringskluster ger er en miljövänligare, flexiblare och mer driftsäker produktionsplattform. Öka driftsäkerheten ytterligare genom att byta ut de högkvalitativa SSD-diskarna mot ännu lite bättre SSD-diskar med hela 10,000,000 timmar MTBF, dvs hårddisktillverkaren har verkligen ansträngt sig för att skapa en riktigt driftsäker produkt som tål extra mycket användande och slitage.

Kontakta vår kundtjänst för att anpassa konfigurationen för denna server och tips och råd kring hur du ska koppla ihop ditt virtualiserings-kluster med ditt brandväggskluster för maximal säkerhet, prestanda och enklast möjliga administration.

Tillverkare: ServerButiken

Modell: OfficeServer VPS-cluster node R13

Processor: 1x Intel i7 3.4Ghz (8st kärnor)

Hårddisk: 2x 128GB SSD + 4x 400GB SSD

Arbetsminne: 16

Nätverksportar: 2st

Denna server är förberedd för att jobba tillsammans med två eller fler likadana servrar i ett virtualiseringskluster men kan även utföra andra uppgifter med bravur i serverhallen.

Pris/Styck: 39977kr (exkl moms)

Annonsplatser: