> > Webshop > Brandväggar >

Nidavellir Mk II Firewall router 19" 2-port firewall

Övervakning som fjärrstyrning av brandväggen är ej möjligt i denna koniguration då fjärråtkomst kräver en separat port.

Denna brandvägg är ändå mycket kraftfull och klarar en hel del last över LAN-porten.

Snabb Gigabit-teknik i kombination med en energieffektiv plattform gör att ni får en svårslaget kostnadseffektiv lösning som går att uppgradera med ytterligare gigabitportar i framtiden vid behov.

Samma funktioner som i övriga modeller finns tillgängliga som enkel administration, inbyggda tjänster som DHCP mm. Dock rekommenderar vi EJ att man använder denna modell för så kallad HA (High Availability) med automatisk Fail Over till en eller flera ytterligare brandväggar eftersom Fail Over fungerar bäst med en separat port för synkroniseringstrafiken mellan brandväggarna.

Format: 1U 19" mini (endast 25 cm djup exkl kablage)

Max throughput: ca 100Mbps vid normal drift (antalet regler och deras användning påverkar i viss mån, exempelvis VPN kräver en del prestanda så nyttjar ni väldigt mycket VPN och mycket annan trafik kan det vara en idé att använda en separat plattform för VPN eller att uppgradera till en kraftfullare modell än Mk II).

(Högre hastigheter än 100Mbps har uppmätts på denna plattform, till och med mer än det dubbla, vi vill ändå ta lite höjd för att man exempelvis behöver använda brandväggen på ett sätt, tex med många komplicerade brandväggsregler och ett plötsligt behov av ett antal VPN-anslutningar och vi rekommenderar att man alltid överdimensionerar med ca 30% för att klara toppar mm. (Överförings-) Hastigheter kan vara svårt att räkna på, särskilt i en komplex, blandad miljö med servrar, klienter och många användare som det är svårt att förutspå exakt hur de kommer att använda interna och externa resurser mm. Ta därför gärna hjälp av våra nätplanerare inför ert köp så gör vi tillsammans en inventering av ert behov!)

"Normalt användande", dvs kanske ett LAN med arbetsstationer och WLAN för mobila enheter samt ett antal servrar för tex web-, e-post, lagring mm med en Internetförbindelse (WAN) på 100Mb fiber är inget problem även vid massor av samtidiga sessioner.

Tänk på att trafikprioritering (dvs möjligheten att tex bestämma att HTTP-trafik ska prioriteras högre än SMTP-trafik eller att en särskild IP-adress, dator eller ett subnät ska få nyttja maximalt 15% av tillgänglig bandbredd osv - kan kräva en del prestanda. Har ni behov av att använda avancerad trafikprioritering kan det vara en god idé att inför ert köp ta hjälp av en av våra nätplanerare för att få hjälp och rådgivning så att ni får bästa möjliga nätlösning.

Kort om Nidavellir:
Vår målsättning har alltid varit att erbjuda en bättre och mer prisvärd brandvägg än de ledande tillverkarna som ändå är enkalre att administrera och som erbjuder flexibla nätverk som är säkra, driftsäkra och enkla att hantera ur en nätverksteknikers perspektiv.

När vi i början av 2000-talet tröttnade på begränsningar, dyra licenslösningar och krånglig administration i de riktigt dyra märkesbrandväggarna så föddes Nidavellir-projektet. Vi var faktiskt först i Sverige med att tillverka en 'grön', kraftfull och prisvärd brandvägg som är enkel att hantera och än idag anser vi att våra egna modeller är bättre än alternativen.

Självfallet kan det vara nödvändigt att kombinera olika säkerhetslösningar. Detta är självfallet möjligt med Nidavellir-brandväggarna och även vi själva använder varje dag ett stort antal olika brandväggar både i våra egna nät men även hos våra kunder och detta är en ovärderlig källa för intryck som vi kan omvandla till ännu bättre lösningar i nästa version av Nidavellir!

Många nätverkstekniker har tröttnat på dyra certifieringskurser, krångliga ljus-blå sladdar för märkliga 9600 bauds emulatorer och begränsningar i form av ett maximalt antal anslutna servrar eller IP-adresser per "licens" (som man måste köpa till även om hårdvaran har mycket prestanda som är outnyttjad). Har ni råd att inte välja en Nidavellir nästa gång ni köper en brandvägg?

Exempel från verkligheten:
En befintlig Nidavellir-brandvägg som står i produktion med ett antal servrar "bakom sig" på ett LAN behöver uppdateras med nya brandväggsregler för att öppna  ytterligare en port till en av servrarna. Nätverksteknikern loggar då in på brandväggen, klickar på det Alias som används för serverns portar och lägger till ytterligare en port. Man ser samtidigt exakt vilka andra portar som är öppna sedan tidigare. Man sparar. Hela ändringen tar maximalt 30 sekunder och innehåller inte några egentligen svåra moment. Även en relativt oerfaren nätverkstekniker bör kunna klara av jobbet utan att det blir fel eller tar lång tid.

  • Inga special-sladdar behövdes. 
  • Inga särskilda program som terminal-emulator behövde konfigureras med trail-and-horror-metoden.
  • Inga särskilda (utdaterade) versioner av tredjeparts-program som java behövdes.
  • Inga särskilda program behövde installeras på nätverksteknikerns dator.
  • Inga samtal behövde göras (även om nätverksteknikern självfallet hade kunnat ringa vår support om denne skulle varit osäker på hur han skulle gå tillväga).
  • Nätverksteknikern behövde EJ befinna sig fysiskt på samma plats i serverhallen där brandväggen står placerad.
  • Nätverksteknikern behövde ej gå en särskild certifieringskurs för att kunna använda och förstå brandväggen eller för att få behörighet att kunna logga in och administrera en brandvägg.
  • Uppdateringen skedde i realtid och utan att driften påverkades över huvudtaget. Fanns det en andra brandvägg ansluten (HA, High Availability med automatisk Fail Over) så hade även denna uppdaterats automatiskt inom några sekunder.

Tillverkare: Serverbutiken / compartment

Modell: Nidavellir Mk II

Nätverksportar: 2st

Vår enklaste modell av Nidavellir Mk II-brandväggen med endast 2st Gigabit Ethernet-portar som kan användas som WAN och LAN, dvs en extern port och en intern port.

Mått (BxDxH): 17.2" (437mm) X 9.8" (249mm) X 1.7" (43mm)

Vikt: 12 lbs (5.5kg)

Pris/Styck: 4837kr (exkl moms)

Annonsplatser: